Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Artekin ja Wood Woodin versio ikonisesta 60 jakkarasta

Yhteistyössä tanskalaisen katumuotibrändi Wood Woodin kanssa Artekin jakkara 60 sai kolme uutta sävyä, jotka juhlistavat Wood Woodin 20-vuotista taivalta.

WW Artek multiple horiz

Brian SS Jensen, toinen WOOD WOOD in perustajista, halusi luoda jakkaralle väripaletin, joka ei kuitenkaan peittäisi puun kauniita luonnollisia syitä. Kokeiltuaan puutarhassaan useita pellavaöljypohjaisia petsejä käsittelemättömiin jakkaroihin, Jensen päätyi valitsemaan niistä kolme heleää sävyä. Näiden sävyjen perusteella Artek ryhtyi etsimään vastaavia sävyjä vesiliukoisista petseistä, joita käytetään a-factory-tehtaalla. Kolme uutta sävyä – “Bothnia Blue”, “Factory Yellow” ja “Powder Pink” – elävöittävät jakkaran pintaa ja korostavat koivun luonnollista kuviota. Suojaavalla, läpinäkyvällä lakalla viimeistellyt jakkarat kestävät käyttöä ja toimivat kotien pitkäikäisinä ja monipuolisina huonekaluina.

”Vaikka 60 jakkara on ulkonäöltään yksinkertainen, se on itse asiassa innovatiivinen, hienostunut huonekalu. Tanskassa jakkaraa on käytetty eritoten julkisissa tiloissa, joten sitä on aina pidetty demokraattisena, rehellisenä huonekaluna. Minulle se on todellinen design-ikoni. Wood Wood -erikoiserässä, halusin kunnioittaa alkuperäistä muotoa, joten kokeilimme soveltaa erilaisia värejä, jotka säilyttävät samalla koivun kauneuden. Koivu on mielestäni olennainen osa 60 jakkaran tarinaa”, toteaa toinen Wood Woodin perustajista, Brian SS Jensen.

Jakkara 60 “Bothnia Blue”, “Factory Yellow” ja “Powder Pink” väreissä on saatavana rajoitettuna eränä, joka juhlistaa Wood Woodin 20-vuotista taivalta. Jakkaraa voi ostaa Artek Helsinki -myymälästä, kaikista W.W. Life™ -myymälöistä sekä woodwood.com.

Lisää uutisia