Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Kindred Spirits – Artek x Heath Ceramics -yhteistyö

California ja Suomi kohtaavat eksklusiivisessa kokoelmassa

Tea Trolley 900 Universe Artek Heath

Sitoumus käsityöhön ja kauneuteen yhdistää Artekia ja Heath Ceramicsia, jotka ovat nyt yhteistyössä luoneet uusia versioita Artekin klassikoista. Kun yhdistetään Heathin erikoisosaaminen keramiikan saralla ja Artekin pitkä perinne puuntyöstämisessä, tuloksena syntyy ainutlaatuinen kokoelma, jossa välittyy molempien brändien olennaisin. Kokoelmaa valmistetaan rajoitettu erä.

Brian ja Edith Heath perustivat pienen keramiikkapajansa Heath Ceramicsin vuonna 1948. Vuosien mittaan Heathin toiminta on laajentunut ja tänään yritys valmistaa ajattomia, nimelleen uskollisia tuotteita Sausalitossa, San Fransiscossa. Kuten Artek, Heath on sitoutunut valmistamaan korkealaatuisia tuotteita, joissa korostuu käsityötaito.

Yksi erikoiskokoelman tuotteista on tarjoiluvaunu 900, johon Heath suunnitteli kuusi uniikkia keraamisista laatoista muodostuvaa kokonaisuutta. Inspiraatio kokonaisuuksiin syntyi Sausaliton tehtaalta löytyneistä vintage-laatoista. Jokainen laatta on valmistettu yksitellen käsityönä.

Artekxheath_Nesting_Stools
Kolmiosainen lomittuva jakkarasarja
Artekheath Nesting Stools

Jakkara 60:stä on jalostettu kolmesta erikorkuisesta jakkarasta muodostuva, lomittuva kokonaisuus, jonka tasojen värit on valittu Heathin Coupe-astiasarjan lasitteista. Toisessa erikoiserässä jakkaroiden istuimissa on silkkipainettu Universe-kuosi, joka toistuu myös kokoelmaan kuuluvassa tarjoiluastiassa. Painatuksessa toistuu Heathin Universe-lasitteen teema, joka kuvastaa avaruuden värejä ja kuvioita.

Luovan yhteistyön tuloksena syntyi suomalais-amerikkalaisia huonekaluja. Kokoelman tuotteita on saatavana rajoitetusti 19.10.2018 alkaen Heath Ceramicsin showroomilta San Fransiscosta ja Los Angelesista, Vitran showroomilta New Yorkista (katso yhteystiedot täältä) sekä verkosta osoitteesta heathceramics.com.

Lisää uutisia